Novodobý idol – Majk Spirit

OSOBA

Michal Dušička (Majk Spirit) sa narodil 28. Augusta 1984 v Bratislave. Majk Spirit je jedným z mála hip-hopových umelcov na Slovensku s vysokoškolským vzdelaním (MBA).

Začiatok pôsobenia

Majk Spirit je slovenský hudobný umelec (žáner: Rap), ktorý patrí do Bratislavskej skupiny H16. Interpret, ktorý je jediným autorom svojich textov, pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od roku 2000.

Sólo / Nový Človek

Na sólovú kariéru sa dôkladne pripravil. Najprv v roku 2010 ponúkol svoje známe pasáže z predošlých albumov v kombinácii so zahraničnými hudbami, aby ľudia konečne počuli, ako znie na mikrofóne sám. Po veľkom ohlase vydal album, ktorý bol ohlásený na symbolický dátum 11.11.2011 s ešte symbolickejším názvom “Nový Človek¨.

Umelecký Profil

Počas jeho kariéry spolupracoval Majk Spirit s veľa umelcami. V roku 2010 odohral 92 koncertov (vrátane festivalov), jeho skladby a videoklipy majú na YouTube viac než miliónové návštevy a v decembri 2010 bol pozvaný ako jeden z hlavných rečníkov na fórum inšpiratívnych myšlienok v divadle Pavla Országha Hviezdoslava na tému kritické myslenie.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Text ku piesni nájdete TU.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hudobný Kútik a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.