Medzinárodný deň školských knižníc

Medzinárodný deň školských knižníc vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (IASL) a pripomína sa od roku 1999. Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu žiakov ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry.

Naša hodina slovenského jazyka a literatúry v „Deň knižníc“ nebola len takou obyčajnou hodinou. Išli sme do knižnice, prezreli sme si prezentácie o ceste kníh až do kníhkupectiev. Žiaci našej školy priniesli z domu svoje najstaršie knihy, ktoré sme si prelistovali a zisťovali rok vydania a urobili sme si z nich výstavku, pridali sme aj knihy zo školskej knižnice. Na chodbách sme mali vyvesené plagáty, kde sme mohli zapísať svoju obľúbenú knihu, jej autora a naše meno a priezvisko. Vyrábali sme aj záložky do kníh, ktoré sme si v triede vystavovali. Tento deň sme ozaj zasvätili knihám, veľa sme sa o nich dozvedeli, ale aj o načítanejších kniháh spolužiakov, to nás zaujalo najviac. Dúfame, že stále viac a viac detí bude brať do rúk knihy a budú si rozširovať svoju slovnú zásoby a vedomosti.

Natália Rosinská, Petra Patrovičová, Martina Bujnová – 9.A

 

Ukážky práce žiakov šiestej triedy: 

Příspěvek byl publikován v rubrice Akcie a Podujatia a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.